< Vorige | Hoofdmenu | Volgend

22/08/2012

Downhillen & riviersnorkelen in ongerept Noorwegen

By Tjeerd Langstraat

wo 22 aug, 2012 08:35

(1) Comments | Leave a comment

Afgelopen week was ik in Noorwegen waar ik vanuit Oslo westwaarts ben gereisd met als sluitpost Bergen. Ik was al eerder in Noorwegen; op de Noordkaap waar het toen een dikke 26 graden vroor. Ditmaal mocht ik mij dan ook laven aan de zomerse schoonheid die Noorwegen rijk is.

DSC_5646

In de Hemsila rivier heb ik voor het eerst van mijn leven aan riviersnorkelen gedaan. Een combinatie van bodyrafting (met enkel een wetsuit een snelstromende rivier afzakken) en snorkelen. De rivieren in Noorwegen zijn helder en schoon, wat bij het snorkelen schitterende plaatsjes oplevert.

In het ‘Hallingskarvet Nasjonalpark’ heb ik de Sjerpa beklimming van de Skarvsenden tot 1.705 meter hoogte gedaan. Een indrukwekkend uitzicht is de ultieme beloning -naast het sleeën in de restanten sneeuw- na deze klim.

Vanuit Geilo ben ik vervolgens doorgetrokken naar Myrdal met de Bergenline (ook wel de Bergensbanen genoemd). De totaal 371 km. lange treinreis staat bekend als één van de mooiste ter wereld. Het uitzicht is inderdaad subliem: watervallen, bergmeren, kloven en afgronden, alles komt voorbij. Niet voor niets wordt het ook wel ‘Norway in a nutshell’ genoemd.

Op het Myrdal treinstation ben ik op de fiets gestapt voor een ruim 20 km. lange downhill om uit te komen in Flåm. Alwaar mij een welkome lunch bij Ægir, de lokale bierbrouwer, stond te wachten. Juist toen ik in Flåm was, lag daar ook cruiseship de Rijndam van de Holland America Line. Een machtig groot schip dat echter een rubber bootje lijkt als het tussen de fjorden wegvaart.

 

Reacties

Feed Blijf op de hoogste van de laatste updates RSS feed.

Fred Geers

Leuke impressie van een weekje tussen Oslo en Bergen vol avonturen; stilzitten kan altijd nog....

Plaats een reactie

Naam:

Mailadres:

URL:


Reacties:

MPU - Nieuws