< Vorige | Hoofdmenu | Volgend

06/12/2012

Ischgl opent winterseizoen groots

By Tjeerd Langstraat

do 06 dec, 2012 10:17

(0) Comments | Leave a comment

Niet voor niets staat Ischgl bekend als het Ibiza van de Alpen. Het dorp kenmerkt zich door grote clubs, talrijke après-ski bars en natuurlijk de befaamde Top of the Mountain concerten. Maar Ischgl is meer dan alleen feest: het is ook een uitstekend skigebied met pistes die reiken tot 2.800 meter hoogte. Ischgl 2 Tjeerd Langstraat


De shopaholic kan er zelfs zijn of haar hart ophalen in het Zwitserse Samnaun. Te bereiken op de lange latten en je kunt hier tax-free winkelen. Afgelopen weekend was ik aanwezig in Ischgl om het verse wintersportseizoen in te luiden!

Vrijdagochtend 4:30 uur. De wekker gaat en monter stap ik mijn bed uit. Mijn weekend is begonnen! Het zal een lang weekend worden, die kort aan zal voelen en bijzonder heftig zal worden. Boarden, feesten, boarden, feesten. Het gaat je niet in de koude kleren zitten. Stipt om 5:30 uur arriveert mijn taxi en om 7:25 uur zat ik in de lucht richting Innsbruck.

Vanaf Amsterdam en Rotterdam vertrekken bijna twee volledige gevulde toestellen met wintersporters. Dat Ischgl populair is blijkt niet alleen uit de volle vliegtuigen. Ook in Ischgl zelf is het druk. Alle hotels zijn volgeboekt en op het concert van zaterdagavond komen tenminste 20.000 mensen af.

Via Innsbruck Airport is het nog een kleine anderhalf uur rijden naar Ischgl. Bij aankomst is het inchecken, omkleden en de piste op! ’s Morgens wakker worden in een grijs en grauw Nederland, ’s middags al op de piste in Oostenrijk staan… Love it! De condities zijn ideaal. Er is een dun laagje verse sneeuw gevallen op de verder prima pistes. Er is zelfs al een dalafdaling mogelijk en ook de zon laat zich nog even zien.

Ischgl dorp ligt al behoorlijk hoog (1.400 meter) en via de pistes kun je tot 2.800 meter komen. Zaterdag heb ik de hele dag op de piste gestaan. Wat wil je ook met een strakblauwe lucht, een stralende zon en over het algemeen prima pistecondities. Rond een uur of zeven in de avond gaat het Top of the Mountain concert van start. Dit jaar traden The Scorpions op en het was met recht episch te noemen. Ouwe rockers, die nèt het niveau van collega rockers The Rolling Stones niet meer halen. Hoe dan ook geweldig om mee te maken.

And what happens in Ischgl, stays in Ischgl. De zaterdagnacht was lang -of kort, kwestie van interpretatie- en de zondag was zwaar. Gelukkig was er een zwembad in het hotel…

 

 

Reacties

Feed Blijf op de hoogste van de laatste updates RSS feed.

Plaats een reactie

Naam:

Mailadres:

URL:


Reacties:

MPU - Nieuws