< Vorige | Hoofdmenu | Volgend

21/06/2013

Raceweekend op de RedBullRing

By Discovery Channel

vr 21 jun, 2013 10:24

(0) Comments | Leave a comment

Mijn raceweekend op de RedBullRing op 1 & 2 juni is voor mij helaas erg ongelukkig verlopen ondanks de snelheid die er wel was en ik ook toonde. De RedbullRing is een erg modern circuit in handen van RedBull. Het ligt in Oostenrijk tussen de witte bergtoppen. Ik had hier al in 2012 geracet in de Formule 3. Toen miste ik de poleposition op 0,002 seconden op RedBull-rijder Blomqvist. Ik had dus veel vertrouwen in het weekend en wist dat wij hier erg hard konden gaan.

Trienitz_DvL_RBR_11


Op vrijdag stonden de 2x 45 minuten vrije training en de kwalificatie sessie op het programma. In Oostenrijk kwam het met bakken uit de hemel. De snelheid in de vrije training was niet erg goed. Ik eindigde op P19 van de 30. De afstelling van de auto voelde oke aan, er zat zeker nog tijd in het rijden, maar we misten gewoon grip ten opzichte van de rest.

Bij het aanvangen van de kwalificatie op vrijdagmiddag begaf mijn motor het. We liepen op 3 cilinders en dit was niet te fixen in de pitlane. Toch besloten we om de kwalificatie in te gaan en wellicht met een slechte motor tenminste niet laatste te staan. Ik eindigde op plaats 25,24 & 21 voor race 1, 2 en 3. Natuurlijk baalden wij enorm hiervan omdat het weekend al over is. Het is namelijk erg lastig inhalen en een top 10 klassering in de races zou erg moeilijk worden.  Na de kwalificatie kwam er nog een feitje aan het licht. Er zou verschil in de compound van de Hankook banden hebben gezeten tussen verschillende rijders. Wij hadden nog nieuwe regenbanden over van het vorige event en gebruikte deze, maar rijders die banden hadden gekocht op de RedBullRing zouden met een zachtere compound hebben gereden, die voor veel meer grip zou zorgen. Het was ook een rare startgrid want veel snelle jongens stonden ook in het achterveld en sommige langzamere rijders stonden ineens vooraan.

Trienitz_DvL_RBR_20

Race 1 op zaterdag was voor het eerst droog maar helaas van korte duur. Ik maakte zelf een fout bij de start door mijn voorbanden te blokkeren en gelijk mijn neus stuk te rijden. Ik moest de pits opzoeken om mijn voorvleugel te wisselen en kon daarna als laatste weer aanvangen. We zagen deze race als een test. Ik reed gelijk in droge omstandigheden de 5e snelste rondetijd van alle rijders, wat laat zien dat de snelheid er zeker was.

Race 2 was erg leerzaam voor mij. De start was oke en ik klom de eerste paar rondes steeds verder op naar voren. Ik had de snelheid maar kwam niet voorbij de rijder voor mij, die duidelijk langzamer was. Ik moet brutaler worden met inhalen en als ik sneller ben er ook direct voorbij. Dit was zeker een leermoment voor mij. Ik eindigde op P15 vanaf 24, maar er had dus veel meer ingezeten.

Race 3 op zondag was ook weer van korte duur. Ik had dit keer niet zo’n hele goede start en verloor 1 plekje de 1e ronde. Bij het ingaan van ronde 2 spinde er een rijder in de eerste bocht. De rijder voor mij klapte hier bovenop en ik kon hem niet meer ontwijken. Ik vloog de lucht in en mijn race was over met veel schade tot gevolg.

Trienitz_DvL_RBR_15

Het was een erg frustrerend weekend omdat we hebben laten zien de we zeker de snelheid hadden, maar door problemen met banden en de motor moet je alle races van achteraan aanvangen en rij je tussen de minder ervaren jongens, die veel fouten maken en dus veel kans op crashes. De key ligt voor mij in het kwalificeren en daar zal ook mijn 100% focus liggen de komende tijd om dit te verbeteren.

Wij zijn met het hele team gebleven op de RedBullRing. Er was veel werk aan de auto op maandag en dinsdag, want op woensdag en donderdag was er een 2 daagse test gepland op dit circuit. Deze is erg goed verlopen. We hebben een hele goede speed laten zien en beide dagen zat  ik in de top 3 qua tijden. Daarnaast hebben we veel getest aan de auto en deze zeker een stukje verbeterd.

Mijn volgende event zal de Masters F3 op Zandvoort zijn. Ik woon zelf in Zandvoort, kom hier al van jongst af aan en wil deze race winnen! Er zullen zo’n 25 F3’s aan de start staan en ik hoop veel fans op een mooie race te kunnen trakteren.

Reacties

Feed Blijf op de hoogste van de laatste updates RSS feed.

Plaats een reactie

Naam:

Mailadres:

URL:


Reacties:

MPU - Nieuws