Actueel

02/03/2014

Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 6

Posted by:

Ruim 11.000 euro hebben wij opgehaald bij familie, vrienden, kennissen en sponsors voor BeatBatten. Een fantastisch mooi bedrag waar Marco en ik heel trots op zijn. NavigateNorth is een prima manier geweest om aandacht te vragen voor dit Goede Doel. Toch zal er de komende jaren nog  veel extra geld nodig zijn om onderzoek te steunen voor een therapie of behandeling van de nu nog ongeneeslijke ziekte Batten.


Foto1

 

Lees meer "Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 6" »

01/31/2014

Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 5

Posted by:

Het is vandaag rustdag, althans de organisatie van Navigate North noemt het liever een ‘fun’ dag. We starten met een goed ontbijt en kletsen wat met de andere teams. Ons schrikmomentje van de vorige avond wordt met interesse aangehoord. Wie heeft hier geluk?

Lees meer "Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 5" »

01/30/2014

Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 4

Posted by:

De kou in Saariselka (Lapland) valt erg mee. Rond de -11 graden en een beetje wind. Na de monster-etappe van gisteren hebben we goed gegeten, gedoucht en sterke verhalen uitgewisseld aan de bar van het hotel. 3000 kilometer rijden is zo vergeten.

Foto1

Lees meer "Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 4" »

01/29/2014

Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 3

Posted by:

We waren al gewaarschuwd voor een loodzware eerste etappe maar dat we in Saariselka (Finland) zouden uitkomen, hadden we niet zien aankomen. Het eerste deel van de etappe is door de organisatie van Navigate North organisatie op vrijdagavond voor vertrek gecommuniceerd door het sms-en van de coördinaten.

Blog3

Lees meer "Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 3" »

01/27/2014

Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 2

Posted by:

Langzaam rijd ik het startpodium van Navigate North 2014 op. Nog een kleine minuut en dan mogen we starten. Ik vraag me af waarom Marco en ik dit doen. De kick om een tocht van 7000 kilometer te maken in de winter door Scandinavië, de competitie tussen de deelnemende teams en het mooie verhaal tijdens verjaardagen. De afgelopen weken is er een andere belangrijke reden bijgekomen: stichting BeatBatten!.

Blog2.1

Lees meer "Navigate North: 7000 kilometer in 7 dagen | Deel 2" »

11/21/2013

Nieuw: recent ontdekte diersoorten (1/5)

Posted by:

Je kunt je nauwelijks voorstellen dat we in Nederland een nieuwe soort ontdekken van enige omvang. Elk hoekje van ons land is bezocht of zelfs in gebruik genomen en we weten veel van de dieren die hier voorkomen. Op andere continenten zijn er plekken die heel moeilijk bereikbaar zijn of landen waar gewoon niet zo veel onderzoek is gedaan. Daar worden nog verbluffende ontdekkingen gedaan. In een reeks van vijf bijzondere dieren die sinds de eeuwwisseling zijn ontdekt, het eerste dier: het langzaamste zoogdier ter wereld.

Escudo-eilandluiaard
Photo Credits: Zoological Society of London

Lees meer "Nieuw: recent ontdekte diersoorten (1/5)" »

11/12/2013

Het grootste containerschip ter wereld

Posted by:

Op zaterdag 9 november bracht onze redactie een bezoek aan ’s werelds grootste containerschip: de Maersk McKinney Møller. Het schip is 400 meter lang, 59 meter breed, 73 meter hoog en kan 18.000 containers met zich meebrengen. Wij spraken Miranda van der Meijden, Director Trade & Marketing van Maersk Line, over dit bijzondere schip.

BlogInterview

 

Lees meer "Het grootste containerschip ter wereld" »

10/04/2013

Hoge bomen vangen veel mist

Posted by:

In de aankondiging van de natuurserie North America, zag ik de kust van Californië voorbijkomen met haar immense bomen, de coast redwoods. Sommige exemplaren van deze soort groeien boven de Groningse Martinitoren uit! Op bezoek in San Francisco, kon ik mijn nieuwsgierigheid niet bedwingen en nam ik de Highway 101 omhoog. Rijdend over de majestueuze Avenue of the Giants, vertelde de lokale gids Gene mij hoe deze redwoods het presteren om van alle bomen in de wereld het hoogst te worden.

Redwood 430b
Photo Credits: Savetheredwoods.org

Lees meer "Hoge bomen vangen veel mist" »

Is het ontvinnen van haaien nu verboden?

Posted by:

Een jaar geleden schreef ik dat per jaar 40 miljoenen haaien worden gedood, vooral vanwege hun vinnen. Ik was in eerste instantie verbaasd over deze duizelingwekkende aantallen. En in tweede instantie verbijsterd over de rol van Europa. Wereldwijd werden er stappen genomen om de situatie te verbeteren en juist Europa liep achter. Hoe is de situatie nu?

Haai
Photo Credits: Wereldnatuurfonds

Lees meer "Is het ontvinnen van haaien nu verboden?" »

06/20/2013

Mijn eerste kraanvogel…..was een mens

Posted by:

De eerste ontmoeting met een bepaalde diersoort kan heel bijzonder zijn en blijft vaak langer hangen dan de tweede of derde keer. Die eerste gorilla op de berg in Uganda, bijvoorbeeld. Welke gedachten gaan schuil achter die intelligente ogen? En hoe kan het dat hij zo’n rust uitstraalt? Onvergetelijk. Of niet kunnen slapen in de tent in Etosha NP, in het donker de verlaten waterhole bezoeken en mijn eerste kudde olifanten als schimmen in het donker aan zien komen schuifelen. Spectaculair. En toch, het meest apart was misschien wel mijn eerste kraanvogel. Het was namelijk geen echte, maar een mens.

Kraanvogels
Photo Credits: Judy Prosser

Lees meer "Mijn eerste kraanvogel…..was een mens" »

MPU - Nieuws