Amsterdam-Dakar

03/28/2012

Afrika op de motor, dat voel je!

Posted by:

Het mooie van het maken van een lange reis op een motor is dat je de landschappen geleidelijk ziet veranderen. Ik heb een winters landschap met sneeuw en ijs in drie weken tijd zien veranderen in een warm Afrikaans woestijnlandschap. Als je niet gehinderd bent door een eventuele airco of stalen constructie om je heen, zie je niet alleen de wisselingen in het landschap, je voelt het ook!

Sunset_marokko

Lees meer "Afrika op de motor, dat voel je!" »

03/06/2012

Wat is de schade?

Posted by:

Nu ik een aantal weken in de challenge zit is het tijd de schade op te maken. Er is zowel fysiek als motorisch genoeg stuk gegaan en de zware eteppes in de woestijn hebben zeker zijn tol geeist.

Hugo

Lees meer "Wat is de schade?" »

03/05/2012

Als motorrijder ben je nooit alleen

Posted by:

De eerste dagen van onze Amsterdam-Dakar Challenge waren, mede door de pech aan de motor van Dennis, redelijk eenzaam. Nu, 2 weken later, zijn we herenigd met de groep en geniet ik met volle teugen. Het is leuk om (sterke) verhalen uit te wisselen en het enthousiasme van elke deelnemer te proeven. Iedereen is het er over eens dat de reis mooier is dan verwacht en dat, op enkele uitzonderingen na in de toeristische gebieden, de mensen extreem vriendelijk zijn.

Motordesert1

Lees meer "Als motorrijder ben je nooit alleen" »

02/22/2012

Marokko heeft het allemaal

Posted by:

Een week geleden had ik niet gedacht dat we nu in Marokko rond een kampvuurtje zitten, nagenietend van wederom een geweldige motordag! Wauw, wat is Marokko mooi!

IMG-20120218-00120

Lees meer "Marokko heeft het allemaal" »

02/13/2012

Vallen, opstaan en weer door gaan!

Posted by:

We zijn twee dagen onderweg en ik heb nu al meer meegemaakt op een motor dan ooit tevoren. In twee dagen tijd is mijn slot bevroren geweest, heeft Dennis een schuiver gemaakt, is de gevoelstemperatuur -30, hebben we meerdere keren stilgestaan op de vluchtstrook en als klap op de vuurpijl staat de motor van Dennis met een kapotte motor voor een dichte garage in Villefranche nabij Lyon.

Lees meer "Vallen, opstaan en weer door gaan!" »

02/10/2012

It geat on!!!

Posted by:

It geat on!!! En nee, dan heb ik niet over de Elfstedentocht waar de media ons mee dood hebben gegooid de afgelopen dagen, dan heb ik het over de Amsterdam-Dakar Challenge. De afgelopen weken heb ik elke dag het weerbericht in de gaten gehouden en de laatste prognose voor onze vertrekdag is -4 graden. Ideale temperatuur om aan de tocht van ons leven te beginnen.

Dennis_bike_discovery

Lees meer "It geat on!!!" »

02/01/2012

Blijf nooit thuis voor het weer

Posted by:

Na een herfstachtige zomer was ik blij met de warmste ‘winter’ in Nederland in jaren. 11 Februari vertrekken wij richting Dakar en ik zag ons al met een aangename temperatuur van rond de 10 graden vertrekken. Helaas zal die wens niet in vervulling gaan. Juist op het moment dat wij beginnen aan ons avontuur besluit het weer om totaal om te slaan en wordt er opeens gesproken over vrieskou en zelfs een mogelijke Elfstedentocht!

Hugo_kuil_water_klein_edited-2

Lees meer "Blijf nooit thuis voor het weer" »

01/24/2012

Haat, liefde en de kickstart

Posted by:

Het idee om mee te doen met een challenge om van Amsterdam naar Dakar te rijden is niet een idee waar je zomaar mee wakker wordt. Het begint allemaal met een berichtje dat je leest in de krant of een sterk verhaal dat je hoort van een vriend of vriendin. In gedachte begint dit idee zich meer en meer te vormen tot een concreet plan waarna het vervolgens, in een vlaag van verstandsverbijstering, uitmondt in de inschrijving voor de Amsterdam-Dakar Challenge.

Hugo_Kickstart

Lees meer "Haat, liefde en de kickstart" »

01/18/2012

Op een barrel 7200 km naar Dakar!

Posted by:

De Parijs-Dakar Rally wordt tegenwoordig verreden in Zuid-Amerika wegens onveiligheden in Afrika. Wij, twee Haarlemse studenten, hebben lak aan deze vermeende onveiligheid en stappen dan ook 11 februari vol enthousiasme op onze motoren om aan het avontuur van ons leven te beginnen. 

De Brikkels 2 blog1

Lees meer "Op een barrel 7200 km naar Dakar! " »

MPU - Nieuws