Dennis van de Laar

01/24/2014

Dennis van de Laar: FIA Formula 3 European Championship

Posted by:

De laatste blog die ik heb geschreven is alweer een hele tijd geleden, namelijk oktober 2013. In de tussentijd is er gelukkig weer erg veel gebeurd.
Begin december is bekend geworden dat ik in raceseizoen van 2014 seizoen zal racen tijdens het FIA Formula 3 European Championship met het Italiaanse PREMA Powerteam. PREMA heeft de afgelopen 3 jaar het FIA F3 kampioenschap gewonnen. Hier kan ik dus erg veel van leren.

Promo_Blog

Lees meer "Dennis van de Laar: FIA Formula 3 European Championship" »

10/29/2013

Hockenheim: “Niet de allerlaatste race van het jaar”

Posted by:

In het laatste weekend heb ik gelukkig toch kunnen laten zien waartoe ik in staat ben dit jaar. De vrije trainingen op vrijdag begonnen al erg goed op een droge baan met P5 en P9.

Foto12

Lees meer "Hockenheim: “Niet de allerlaatste race van het jaar”" »

10/17/2013

Thuisrace op het circuit van Zandvoort

Posted by:

Promo

Dit weekend was alweer de 8e ronde van het Europees Formule 3 kampioenschap waar ik dit seizoen aan deelneem met het Nederlandse Van Amersfoort Racing. Normaal racen we op de verschillende circuits in Europa, maar dit weekend dus in Zandvoort. Mijn woonplaats om precies te zijn. 

Lees meer "Thuisrace op het circuit van Zandvoort" »

07/25/2013

Dennis van de Laar op de "openbare weg"

Posted by:

In het weekend van 13 en 14 juli heb ik mijn zesde raceweekend gehad van het FIA F3 seizoen op de Norisring in Nuerenberg, Duitsland. De Norisring betreft een openbare weg die één keer per jaar wordt omgetoverd tot racecircuit. Over een rondje doen we maar 41 seconden en elk klein foutje kan daardoor fataal zijn.

Blog10Foto

Lees meer "Dennis van de Laar op de "openbare weg"" »

06/21/2013

Raceweekend op de RedBullRing

Posted by:

Mijn raceweekend op de RedBullRing op 1 & 2 juni is voor mij helaas erg ongelukkig verlopen ondanks de snelheid die er wel was en ik ook toonde. De RedbullRing is een erg modern circuit in handen van RedBull. Het ligt in Oostenrijk tussen de witte bergtoppen. Ik had hier al in 2012 geracet in de Formule 3. Toen miste ik de poleposition op 0,002 seconden op RedBull-rijder Blomqvist. Ik had dus veel vertrouwen in het weekend en wist dat wij hier erg hard konden gaan.

Trienitz_DvL_RBR_11

Lees meer "Raceweekend op de RedBullRing" »

05/23/2013

Dennis van de Laar - Brands Hatch

Posted by:

Mijn vierde raceweekend op het legendarische circuit Brands Hatch in Engeland is alweer achter de rug. Het was een weekend met gemengde gevoelens, waar de snelheid er zeker was, maar er niet geheel uitkwam door verschillende redenen. Brands is een heel klein circuit van 40 seconden en heeft maar vier bochten. Met 30 rijders is het zo ongelooflijk druk op de baan, dat de kans op een vrije ronde erg klein is. Wanneer je deze vrije ronde hebt moet je deze gelijk perfect  en zonder fouten rijden.

Blog8

Lees meer "Dennis van de Laar - Brands Hatch" »

05/14/2013

Dennis van de Laar - Hockenheim

Posted by:

Het weekend van 4-5 mei, wanneer in Nederland de slachtoffers van WOII werden herdacht, was ik met mijn team in Hockenheim, Duitsland, voor alweer het derde raceweekend van het seizoen. Voor velen is Hockenheim een heel bekend circuit. Er zijn veel testmogelijkheden en bijna iedere raceklasse heeft er wel een race op de kalender staan.

Blog1

Lees meer "Dennis van de Laar - Hockenheim" »

04/25/2013

Op het circuit van Silverstone

Posted by:

Op het circuit van Silverstone, Engeland, heb ik mijn tweede raceweekend van het seizoen afgewerkt. Ik was hier twee jaar geleden wel eens geweest met de Formule Renault, maar ik had toen nog heel weinig snelheid en ik kwam secondes te kort op de snelle jongens. Als voorbereiding ben ik samen met mijn vader en mijn engineer met een huurauto gaan rijden. Hierdoor leer je de lijnen kennen en vind je uit welke curbs je wel en niet kunt gebruiken. Daarnaast heb ik veel in de simulator gezeten om de kleine details te oefenen.

Blog6.2

Lees meer "Op het circuit van Silverstone" »

04/03/2013

Op het circuit van Monza

Posted by:

Hallo allemaal,

In het weekend van 23 en 24 maart heb ik op het circuit van Monza, Italië, mijn eerste raceweekend van het seizoen 2013 in het FIA F3 kampioenschap gehad.

Dennis5

Lees meer "Op het circuit van Monza" »

03/27/2013

FIA F3 coureur Dennis van de Laar behaalt doelstellingen in Monza

Posted by:

Tijdens het 1e raceweekeinde in Monza (23-24 maart) heeft Dennis van de Laar zijn ambities waargemaakt. In het door de FIA opgewaardeerde kampioenschap, wat weer de officiële entree naar de F1 moet worden, was het in een kletsnat Monza voor de 32(!) deelnemers een enorme uitdaging om met elkaar de strijd aan te gaan.

Dennis

Lees meer "FIA F3 coureur Dennis van de Laar behaalt doelstellingen in Monza" »

MPU - Nieuws